Een docking station is een apparaat waarmee u een zakelijke laptop verbindt met alle randapparatuur, en tegelijkertijd ook de laptop oplaadt. U sluit uw monitor, of twee monitoren, toetsenbord, muis en printer eenmalig aan op de docking station.

Wanneer u vervolgens de laptop in de docking station klikt, is alle randapparatuur automatisch aangesloten.

Nu kunt u meteen verder werken, op uw volledige IT-werkplek. Dit is een veel fijnere, en efficiëntere manier van werken dan werken op alleen een laptop met klein scherm, geen losse muis en niet volwaardige toetsenbord.

Zonder docking station zou u werken op alleen de laptop, of alle randapparatuur aansluiten op de laptop. Wanneer u dan weg gaat, moet elk apparaat losgekoppeld worden inclusief de acculader.

In een docking station klikt of schuift u de zakelijke laptop in één keer los. Ook de acculader wordt dan ontkoppeld. Dit is met 1 hand te doen, los schuiven/klikken en de laptop kan opgepakt en meegenomen worden.

Op het voorbeeldplaatje hier beneden is te zien dat er twee monitoren aangesloten kunnen worden op de VGA en de Displayport aansluitingen, USB randapparatuur kan gekoppeld worden aan de 4 USB-poorten en er zijn microfoon en audio aansluitingen aanwezig.

Er wordt een extra acculader meegeleverd bij de docking station. Deze kan altijd gekoppeld blijven aan de docking station en hoeft dus niet meegenomen te worden wanneer u onderweg bent.

 

Uw bezorger & installateur:

Balling van Kuiken

33 jaar oud, trotse vader van Tieme en woonachtig in Joure. Passie voor hardware!